2008. november 7., péntek

Albanova Campus, KTH

Pár képet szeretnék bemutatni arról a helyről ahol dolgozom. Ez a hely a KTH Albanova-i kampusza, Stockholm északi részén. Az egész kampusz olyan igazából, mint egy külön kis város. Mivel télen kb. 16.00 óráig van itt világos, - bár egyre több helyről hallom, hogy december végén ez igazából 15.00- remek kis hangulatvilágítás van az épület közötti parkokban.
Az egyik ilyen műemlék, sárga épületban van a tanszékünk, vagyis a Theoretical Chemistry. Az 5. képen látható ez a ház. Ebben van az irodám (12.kép), és a labor (10. kép), tehát ide járok be dolgozni. Csodás kilátás van innen a Stockholmba benyúló kis fjordokra.
A hatalmas bumeráng alakú fehér épület az Albanova központ (4., 7., 8. és 9. kép) ami a KTH School of Biotechnology székhelye. Ide tartozik a tanszékünk. Előadásokra járok ide esetleg, és itt van egy étterem is, ahol ebédelni szoktam.
Az alább bemutatott térkép szintén az 5. képen látható épületben van. Itt jelölik meg szülővárosukat a csoportban éppen dolgozó emberek (kék gombostű), valamint a régi Phd tagok jelenlegi tartózkodási helyét is láthatjuk (sárga), és a csoport partnereit is (piros).
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
***

Nincsenek megjegyzések: